Skandinavië - Norway

Het is zover

Niet te vroeg en niet te laat.

Net voor achten vertrekken we naar het noorden. Domdom geeft aan dat we 899 km te hebben te gaan. Dat moet lukken als we niet te veel tegenslag in het verkeer krijgen. Tot Bremen gaat alles voorspoedig. De A1 tussen Hamburg en Bremen wordt geheel gerenoveerd en verbreed naar 2x3 rijbanen. Een druk stuk weg waar het altijd kans op filevorming is. Nu was de weg nog voller. Dus hele smalle rijstroken, echt super smal en wel erg voorzichtig sturen.

Uit eindelijk Hamburg gepasseerd, we zijn op de helft. Het weer is heel goed, lekker zonnetje. Nu blijkt de airco van de auto het weer niet goed te doen. Dom dat ik dat niet even goed bekeken hebt voordat we vertrokken. Dit is de tweede keer. Nu zullen we deze keer er vast niet zo veel gebruik van maken ….. maar toch …… Hij stopt er gewoon mee en als ik ;m dan heb uitgezet doet het daarna weer een poosje. Exact de zelfde kwaal als vorig jaar. Goed we gaan verder. De Deense grens zonder problemen gepasseerd. Het is druk op de weg en er zijn veel wegversmallingen en dan staan er toch elke keer vele kilometers file. Uiteindelijk moeten we nog 15 kilometer, maar daar hebben we toch wel twee uurtjes over gedaan. De meeste file stond dus deze keer in Denemarken. De eerste overnachting is gepland in Rebild. Intussen maar even gebeld dat we later kwamen. In Denemarken moet je blijkbaar tussen 4 en 6 uur ‘s middags aankomen. Maar goed dat we gebeld hadden, we kregen ons kamernummer, gelijk maar ontbijt besteld en toen we aankwamen om acht uur was de receptie inderdaad al gesloten. Vreemd gebeuren … maar als je het weet, kan je er rekening mee houden.
Gelijk de prepaid telefoon weer eens even gebruiken [dachten we] Jammer maar helaas, die verstuurd prima sms ‘jes, maar bellen is er niet bij. En …. Daar had ik ‘m toch voor mee genomen.
Inmiddels is het geheel helder, geen wolkje meer aan de lucht, maar al wel sterk afgekoeld. Wachten op de dag van morgen, maar nu eerst slapen. Welterusten