Ulsteinvik
Een korte update. De plannen waren er om na het bezoek aan het vogeleiland te vertrekken richting Trondheim en mogelijk nog naar de Lofoten. Dat is nog circa 1200 km. Of dat gaat lukken is maar zeer de vraag. Bij het zoeken naar de weersvooruitzichten blijken er diverse waarschuwingen uit te staan voor overstromingen en andere problemen, met name in het Gudbrandsdal. Een gebeid van ruim 300 km lang wat voor een deel is overstroomd. De E6, de belangrijkste weg van Trondheim naar Oslo loopt door dat gebied. Nu zijn de overstromingen rond 10 - 12 juni geweest, maar het zal e zeker nog niet ook zijn. Er is hier niemand die juiste en actuele info kan geven, dus of wij gaan, al nog blijken. Ik ga in ieder geval maar niets reserveren. Ook al blijven de Lofoten zachtjes lonken …
Als het door gaat …. willen we vanaf Bodø overvaren naar Å. Echt waar en plaats bestaande uit één letter, maar je mag het uitspreken als een lange a.
De reis vandaag was kort, maar we hebben er de gehele dag over gedaan. Overal rondgekeken, wat grotere plaatsen bezocht, maar daar moet je je niet te veel van voorstellen. De sfeer, van terrasjes, drommen mensen en een echt centrum kom je hier nauwelijks tegen. Maar ik dit heeft wat. Af en toe een auto, gaan waar te wilt, ruimte en geen gehaast. Het went al echt !!!
Veelal zijn het houten, wit geverfde huizen, grote tuinen, veel groen en de rododendrons staan volop in bloei.. Het is hier nu echt lente geworden. De zon schijnt, mooie witte en donkere wolken en een temperatuur van zo’n 13 graden. Heerlijk.
Om in Ulsteinvik te geraken, moest je tot enkele jaren terug overvaren. Nu is er een tunnel onder het fjord door. Circa 300 meter naar beneden en dat natuurlijk ook weer omhoog. Deze tunnel is 8 km lang. Inmiddels hebben we veel tunnels gereden. Lange en hele lange. De langste is 24,5 km bij Leardal. In deze route kom je achtereenvolgens 5, 12, 25, 5, 6 en 8 kilometer tunnel aaneengesloten tegen. Inmiddels staat de score wel boven de totale lengte van 200 kilometer. Dat is toch een aardig stukkie .. dwars door Nerderland heen onder de grond. Lekker stil ..
Nu dat was toch weer hele story geworden. Groetjes en tot na het bezoek aan de papegaaienduikers. Jan