258
Het regent en het ziet er wat sombertjes uit als we de auto weer inpakken om naar ons volgende reisdoel te vertrekken. Eerst naar Lom en dan via de “15” naar het westen, richting Stryn, voor sommigen niet te verwarren met Strijen.
Maar als snel klaart het op. Als we bij Grotli komen gaan we de toeristische route, de oude route rijden via de 258. Een weggetje van net twee meter breed met scherpe hoge wegkanten, kronkelend tuussen de bergen en meren. Asfalt is hier nog niet aangebracht, de weg is nat en de modder zit binnen de kortste keren helemaal over en op de auto. [dat regent er straks toch weer af!].
De weg stijgt tot circa 1100 meter en we zijn alleen. Eén auto zijn we tegen gekomen, een verdwaalde toerist. De sneeuw ligt ook hier nog in overvloed. Sneeuwwanden van vele meters hoog aan weerszijden van ons weggetje. Fantastisch. We nuttigen hier wat bammetjes en wat koffie. Zonder koffie gaan we niet op stap. Aan het eind van de weg ligt een ski centrum. Het is gesloten. Er valt te veel regen, maar mogelijk dat de liften in het weekend wel open zijn, dan zijn er vast wel meer Noren die nog graag even op de latten staan. Was het in de Jothunheimen dat Telemarken de liefhebberij was [zonder schieten …], hier is het meer de afdaling.
Wij zijn hier ook een keer geweest en konden toen het zomerski centrum niet eens vinden, toen lag er helemaal geen sneeuw. Kaal, leeg en somber. Maar nu …. fantastisch …dan maar geen ski piste open, toch?
We zijn aansluitend verder gereden naar Sandana, voorbij Stryn en dan linksaf ….. [grapje].